Geschiedenis en toekomst


Guido Aaldering is begonnen als biologische akkerbouwer tegelijk met het verpakken van de biologisch geteelde uien. Dit alles op de boerderij, waar de schuren geheel in dienst stonden voor de uien. Gestart met telen en verpakken in 1993. Wij zijn begonnen met de voeten in de klei. In 2005 hebben we ons volledig op de het verpakken gericht, het akkerbouwland is verkocht. In 2010 is onze nieuwe loods gebouwd en in gebruik genomen. Wij kunnen nu vanuit kwaliteits-oogpunt gemakkelijker aan alle eisen voldoen. Logistiek is er een enorme slag gemaakt. Wij zijn klaar voor de toekomst.

Wat kunnen wij voor u betekenen.

Wij kunnen een onafhankelijk en globaal overzicht geven van de markt situatie in zijn geheel.
Zoekt u biologische uien? Wij kunnen u helpen door u te informeren over telers, handelsbedrijven en kwaliteit en kwantiteit. Wij kunnen voor u als teler uw product ontvangen af land, drogen, opslaan en verpakken. U kunt hierdoor uw product in de baal aanbieden aan uw afnemer. Wij staan klaar voor elk gewenste opdracht van uit de handel. Wij maken een onafhankelijk kwaliteits rapport van ieder monster uien of elke levering of vracht.
De uien worden gedurende het hele verwerkings proces intern begeleidt, een bruto tarra rapportage wordt gedaan, sorteer rapportage en natuurlijk een aflever overzicht op afroep.
Heeft u een partij uien die overstuur dreigt, wellicht kunnen we u helpen.


Onze visie.

Het is voor Bio-ui een bewuste keuze om alleen biologisch geteelde uien te verwerken. Vermenging met gangbaar geteelde uien is hiermee uitgesloten, als ook het gevaar op residuen van bestrijdingsmiddelen.
Biologisch staat voor het op een verantwoorde wijze omgaan met mens, product en milieu. Biologisch verwerken en produceren kan worden gezien als maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).
Maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam ondernemen of maatschappelijk ondernemen is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet): de triple-P-benadering.

Op een andere plaats.

Op momenten dat er weinig Nederlands product voorhanden is verwerkt hij biologische uien uit landen als Argentinië of Egypte. Ook dat is voor hem geen anoniem product. Enkele jaren terug heeft hij enkele landen bezocht om ter plaatse de teelt en verwerking te bekijken.

 

Route

Contact

 • Tel.:
  +31(0)6-53398164
 • Fax.:
  +31(0)321-333150
 • Email:
  info@bio-ui.nl
 • Adres:
  Wentelploeg 2
  8256 SN, Biddinghuizen
  Nederland


 Ontwerp: Ruiter Webdesign